Parimad armupaarid kirjanduses: PocketBooki romantikaauhinnad 2021

dzodze 10 lia 2021

Sõbrapäeva eelõhtul hakkab armastus meid ümbritsema igast küljest: see on filmides, reklaamides, kaubanduskeskustes ja mõistagi raamatutes! Veelgi enam, kõige eripalgelisemates: klassikalistest meistriteostest igaveste väärtuste kohta kuni romaanideni fantaasiamaailmadest või krimilugudeni. Ja muidugi, armastust kirjeldatakse sellistes romaanides ka erineval viisil.

Seetõttu otsustasime luua PocketBooki romantikaauhinna 2021, jagades meie lemmikud armupaarid mitmesse kategooriasse, et Romeo ja Julia ei konkureeriks Bella ja Edwardiga. Tutvuge meie PocketBooki romantikaauhindade 2021 esikolmikutega erinevates žanrites!

Klassikaline kirjandus

# 1 „Romeo ja Julia” - Romeo ja Julia

Jah, see kõlab veidi kulunult, kuid kuidas saab ükskõik milline armuhinnang tulla toime ilma selle traagilise paarita? Sajandeid hiljem on see Shakespeare'i klassik jätkuvalt puhta ja kauni armastuse sümbol, mis on kahjuks on kaotanud ebavõrdses võitluses reaalsusega.

# 2 „Armastus koolera ajal” - Florentino ja Fermina

Enamik Marquezi teoseid on tulvil Ladina-Ameerika luulest ja romantikast, kuid Florentino Arisa armastuslugu ilusa Ferminaga on kõige muljetavaldavam. Seda meistriteost lugedes teevad isegi kurikuulsad skeptikud läbi kõik tõusud ja mõõnad koos peategelastega.

# 3 „Suur Gatsby” - Jay ja Daisy

Üht 20. sajandi suurimaid romaane ja silmatorkavamaid armastuslugusid kirjanduses ei saanud kuidagi meie edetabelist välja jääda. Raamatu esmakordsest avaldamisest on möödunud peaaegu sada aastat ning Jay Gatsby tunded Daisy vastu inspireerivad ikka veel aina rohkemaid lugejate põlvkondi.

Düstoopia

# 1 „1984" - Winston ja Julia

Armastus türannia ajal ja täielik kontroll tavalise inimese iga sammu üle tundub olevat midagi ebareaalset. Jah, Winstoni ja Julia suhe oli just selline: ebareaalne ja ette hukule määratud. Aga kes ütles, et see muutis nad vähem ilusaks?

# 2 „Ära lase mul minna” - Kathy ja Tommy

Nobeli laureaadi Kazuo Ishiguro loodud maailma saab vaevalt nimetada klassikaliseks düstoopiaks. Me näeme seda läbi inimkloonide silmade, keda on kasvatatud selleks, et nad saaksid õigel ajal elundidoonoriteks. Kuid Kathy ja Tommy näide toob esile, et kloonid on lihtsalt tavalised inimesed, kes saavad tunda kõiki emotsioone, sealhulgas armastust...

# 3 „Näljamängud” - Katniss ja Peeta

Katnissi ja Peeta suhte lugu saab vaevu pidada tavaliseks armastuslooks: osalemine surmavates lahingutes ja diktatuuri kukutamine, kangelastel pole sageli lihtsalt romantikaks aega. Siiski on suur rõõm jälgida nende tunnete arenemist romaani lehekülgedel.

Kaasaegne romaan

# 1 „Tavalised inimesed” - Connell ja Marianne

Noor kirjanik Sally Rooney on juba saanud 21. sajandi Salingeri sildi: tema tegelased on lugejatele nii lähedal ning nende tegevuses ja sõnades on kergesti võimalik ära tunda ennast või oma sõpru. Romaan Marianne'ist ja Connellist on millenniumilaste armastuslugu, kes on nii ebakindlad ega oska toime tulla selle maailma ega oma tunnetega.

# 2 „Üksindus netis” - Jakub ja nimetu naine

Wisniewski kultusromaani olemus on selle pealkirjas täiuslikult edasi antud. Tõepoolest, see on raamat sellest, kui raske on leida oma armastust meie hullumeelses maailmas. Ning samuti kui raske on seda hoida. Jakubi ja tema armastatud epistolaarne suhe, mis areneb Internetis, on täiuslik digitaalajastu armastuslugu.

# 3 „Bridget Jonesi päevik” - Bridget ja Mark

Võib pidada pikki vaidlusi, kui palju Bridget ja Mark sarnanevad oma prototüüpidele Jane Austeni surematust klassikast. Kuid on raske eitada, et see lõbus ja romantiline lugu võlub juba esimestest lehekülgedest.

Fantaasia

# 1 „Harry Potter” - Ron ja Hermione

Tahtmata Harryt ja Ginnyt solvata, kuid Rowlingu saaga peamine armastuspaar on kahtlemata Ron ja Hermione. Kõikide seitsme raamatu jooksul jälgisime nende suhte arenemist ja küpsemist kuni lõpuks saime kauaoodatud õnneliku lõpu. Mis, muuseas, võib edestada isegi eepilist lõpplahingut Voldemortiga.

# 2 „Videvik” - Edward ja Bella

„Kelle Bella lõpuks valib: Edwardi või Jacobi?“ Võibolla ei saa ükski fantaasiasaaga kiidelda sellise elava armastuse kolmnurgaga nagu Stephenie Meyeri romaanid. Selle tulemusena said Bella ja Edward üheks kõige populaarsemaks paariks mitte ainult kaasaegses kirjanduses, vaid ka popkultuuris üldiselt.

# 3 „The Witcher” - Geralt ja Yennefer

Kas kujutate ette sobivamat paari kui koletisest jahimees ja võimas nõid? Loomulikult peavad Geralt ja Yennefer võitma paljusid deemoneid: nii reaalseid kui ka isiklikke, kuid see muudab nende armastuse veelgi muljetavaldavamaks.

Detektiivromaanid

# 1 „Postiljon helistab alati kaks korda” - Frank ja Cora

Armastus võib sundida inimesi tegema kummalisi (ja mõnikord isegi kohutavaid) otsuseid. Hooajalise töötaja Franki ja restorani omaniku Cora vahelise suhte lugu on selle selge kinnitus.

# 2 „Rebecca” - de Winterite paar

Kui noor tüdruk võttis vastu jõuka lese Maximiliani abieluettepaneku, ei kahtlustanud ta isegi, millised ohud teda perekonna mõisas ootavad. Kuid hoolimata kõigist ohtudest armastab kangelanna oma abikaasat jätkuvalt, unistades siiralt alata õnnelikku elu nullist peale.

# 3 „Böömimaa skandaal” - Sherlock ja Irene

Geniaalsel detektiivil ei olnud aega romantiliste tunnete jaoks naise vastu, kuid kui see oleks olnud võimalik, oleks selliseks naiseks kahtlemata saanud Irene Adler - geniaalne pettur, kes tegi Sherlock Holmesi enda lolliks!

Tagasi
Aa HD